Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Στο περίπτερο για τσιγάρα...

Σχολιάζοντας τα πρωινά εξώφυλλα των εφημερίδων μου δημιουργήθηκε ένας μικρός προβληματισμός..προσπαθούσα να αποκομίσω μια σαφή εντύπωση για το κλίμα της συνάντησης Παπακωνσταντίνου - Αλμούνια και τέλος πάντων για το τι θα εξακολουθήσει..
Για τελεσίγραφο κάνουν λόγο ΤΑ ΝΕΑ και για αναφέρονται στα σκληρά μέτρα που πρέπει να πάρει η νέα διακυβέρνηση..μεταξύ μας δεν διαβάσαμε κάτι καινούργιο.
Για παζάρια κάνει λόγω το ΕΘΝΟΣ και αναφέρεται με αρκετή δόση αισιοδοξίας στη τρίμηνη παράταση που θα έχουμε...μαγκιά μας!
Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ το περνάει σαν θέμα ελάσσονος σημασίας αναφέροντας πάντως ότι κατά τη γνώμη της ο Υπουργός πέρασε τις εξετάσεις...του τριμήνου γιατί για τη χρονιά βλέπουμε!
Για τον κ. Κολοτούμπα και ΤΟ ΒΗΜΑ καλύτερα να μη γράψω...τον κατατάσσω πλέον στους Αυριανιστές...
Σκεπτικισμός και αναμονή από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ...και εκεί θα ήθελα να σταθώ και να κάνω ένα τσιγάρο....
σκέφτομαι και γράφω λοιπόν....παρατήρηση 1η: προσωπικά δεν δίνω δεκάρα για τον κάθε Αλμούνια, Μπαρόζο και άλλον αποτυχημένο τεχνοκράτη πολιτευτή που τα έκανε μαντάρα στη χώρα του και έχουν πιάσει μια θέση εκεί ψηλά στις Βρυξέλλες και μας ζαλίζουν...ακόμα να καταλάβουν ότι τα οικονομικά αδιέξοδα και την οικονομική κρίση είναι αποτελέσματα των φιλελεύθερων πολιτικών και της ελεύθερης χρηματιστικής αγοράς που δρούσε ανεξέλεγκτη τόσο καιρό...η πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ από την Ελλάδα ως τη Βρετανία χρωστάνε και τα σόγια τους σε δάνεια...άμα το πρόβλημα τους είναι μόνο να φτάσουμε το έλλειμμα στο 3% περαστικά μας...όσο η ΕΕ λειτουργεί σαν ένα κακέκτυπο των ΗΠΑ, σαν μικρός αδερφός συγγνώμη αλλά δεν υπάρχει ελπίδα.
παρατήρηση 2η: στα δικά μας...νέα διακυβέρνηση λοιπόν ελπίζω και νέα μυαλά. Ας ελπίσουμε ότι τα εγκλήματα όπως της απογραφής που θα πληρώσουμε στη συνέχεια να μην ξαναγίνουν...οι ρητορείες περί καμένης γης ( μεταφορικά γιατί κυριολεκτικά.) δε νομίζω ότι θα βοηθήσουν. Ο ρεβανσισμός και οι κακές συνήθειες του παρελθόντος ας ελπίσουμε να μείνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με τους υπόλοιπους...δυστυχώς έχουμε τη συνήθεια να κρύβουμε τα πάντα κάτω από το χαλί...για να δούμε τώρα...
παρατήρηση 3η: αυτός ο Πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος μας δουλεύει τελικά προεκλογικά τόσους μήνες φαγώθηκαν οι της ΝΔ ότι το έλλειμμα είναι κοντά στο 6%...αν πάμε κατά άνοιξη μεριά έγιναν φοροεπιδρομές για να το συγκρατήσουμε στο 3,8% αν θυμάμαι καλά...και 2 βδομάδες στη μετά Γιώργου εποχή το φτάσαμε στο 12% τελικά. Ε ΚΑΤΙ ΔΕ ΣΤΕΚΕΙ ΚΑΛΑ! Μας δούλευαν δηλαδή οι Νεοδημοκράτες τόσους μήνες και δεν μίλαγε ο κ. Προβόπουλος; Παρακαλώ η αναδιανομή του πλούτου να ξεκινήσει από την αποζημίωση του!!!

1 σχόλιο:

  1. επι τον παρατηρήσεων. Δεν είμαι άσος στα οικονομικά όσο είμαι στη μπάλα, αλλά σκέφτομαι και γράφω το εξής:1ον είναι γνωστό ότι κάθε χώρα που σέβεται τον εαυτό της έχει εξωτερικό χρέος επι του ΑΕΠ της, 2ον όλες οι χώρες της Ευρωζώνης επλήγησαν από την οικονομική κρίση στη βαριά τους βιομηχανία (κατι σαν τον ελληνικό τουρισμό), εξακολουθούν όμως να έχουν υψηλότερους μισθούς και συντάξεις ή κοινωνικές παροχές και υψηλότερης ποιότητας παροχες σε σχέση με την Ελλάδα. Συμπέρασμα ακόμα και στο κομμάτι άσκησης ενός φιλελε΄υθερου συστήματος διακυβερνησης είμαστε ουραγοί.
    Υ.Γ.Τελικά πρέπει να βγάλουμε τη θέση του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος στο opengov.gr αφού μαζέψουμε όλες τις αιτήσεις των υποψηφίων, όλοι αυτοί θα πρεπει να απελαθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails