Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Καταργούνται τα Stage στο Δημόσιο



Πλήρη κατάργηση των stage αποφάσισε σήμερα η κυβέρνηση...
Πολύς λόγος είχε γίνει για αυτά προεκλογικά και ειδικά στα πολυδιαφημισμένα debates. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μία πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά επιτέλους δεν αντέχουμε άλλα ημίμετρα. Η απαξίωση του ΑΣΕΠ τα τελευταία χρόνια, οι προσλήψεις από το παράθυρο, οι χιλιάδες των συμβασιούχων που ξεκίνησαν από τις κυβερνήσεις Σημίτη είχαν δημιουργήσει ένα διογκωμένο και δυσλειτουργικό Κράτος.
Βέβαια όσο σωστά και να είναι αυτά τα μέτρα, δεν μπορούμε να βγαίνουμε στα κάγκελα και να πανηγυρίζουμε Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση κάνει απλώς τα αυτονόητα. Από εκεί και πέρα είναι πολλά που πρέπει να ληφθούν υπόψιν, όπως είναι στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών με υπάλληλους πλήρης απασχόλησης, η αποκατάσταση όσων απασχολούνταν μέχρι και 5-6 χρόνια, η επέκταση και στον ιδιωτικό τομέα ( τουλάχιστον να γίνει πραγματικός έλεγχος και όχι στα χαρτιά).
Από εκεί και πέρα. δεν νομίζω ότι μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι με όσους μείνουν στο δρόμο, ειδικά όταν είμαστε μία χώρα με πολύ υψηλό δείκτη ανεργίας, με νέους που δυσκολεύονται να βρουν δουλειά, με απόφοιτους με πτυχία χωρίς αντίκρισμα. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να αλλάξουν και οι αντοχές μας λίγες.
Το δημόσιο δεν αντέχει άλλα μπαλώματα, χρειάζονται επενδύσεις για να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.
Όσον αφορά τη στάση των ΜΜΕ, οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες έχουν στρώσει κόκκινα χαλιά, βέβαια μάλλον μέχρι την πρώτη διαφωνία....Τα κανάλια ακολουθούν διαφορετική τακτική αλλά είναι γνωστό ότι ο ανθρώπινος πόνος και οι τσακωμοί στα παράθυρα πουλάνε...αλλά τόσο λακαμάδες είμαστε και μεις που τρώμε ότι μας πασάρουν.
αναλυτικά οι αποφάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails