Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Άρθρο-Παρέμβαση του Λ.Κύρκου από "ΤΑ ΝΕΑ" της 19/10/2009



Η ΕΛΛΑΔΑ
από μερικές μέρες κυβερνάται. Από μια κυβέρνηση που κάνει φιλότιμες προσπάθειες να δείξει πως πήρε το μήνυμα των εκλογών και προχωρά με προσεχτικά βήματα εφαρμόζοντας σταδιακά το προεκλογικό της πρόγραμμα.

Ο πειρασμός είναι μεγάλος να ισχυριστούμε πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη καμπή της πολιτικής πορείας του τόπου. Όμως τα δείγματα υπάρχουν. Πρώτα απ΄ όλα. Η σύνθεση της κυβέ-ρνησης και το ύφος της.

Προδίδουν αποφασιστικότητα και σύνεση. Παντού νέα πρόσωπα καθαρά και αψεγάδιαστα. Η προηγούμενη γενιά έμεινε στο πλάι χωρίς γκρίνιες. Και πιστώθηκε γι΄ αυτό. Αποτελεί μια χρήσιμη εφεδρεία αν χρειαστεί.

Μερικοί βιάζονται να δείξουν πως δεν είναι ικανοποιημένοι. Και πραγματικά τα προβλήματα πιέζουν από παντού. Χρόνων παραμέληση και η συσσώρευση φτάνει σε οριακό σημείο. Είναι σαν τα σκουπίδια στις μεγαλουπόλεις.

Με κατάρες όμως δεν διορθώνονται οι γενεσιουργές αιτίες. Χρειάζεται υπευθυνότητα, μακροχρόνιος σχεδιασμός και ψυχραιμία. Ό,τι λείπει από το ρωμαίικο ταμπεραμέντο. Θα τ΄ αποκτήσουμε. Αλλιώς τα προβλήματα θα τα επιτείνει η επιπολαιότητα, η βιασύνη, ο εκνευρισμός. Οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και τα πρώτα του βήματα δημιουργούν ένα θετικό κλίμα.

Η φίλη μας η Αλέκα περιτρέχει την Ελλάδα και προσκαλεί σε αντεπίθεση με όρους στρατιωτικής αναμέτρησης. Θυμίζει περισσότερο τον Ισπανό ιππότη της ελεεινής μορφής παρά ήρωες της Οκτωβριανής Επανάστασης.

Την κενολόγα της ρητορεία μπορεί να τη συντρίψει μια ελληνική λέξη.

Προτάσεις! Σ΄ αυτό το πεδίο, της συμβολής με θετικές λύσεις, μπορεί να αναδειχτεί ο κρίσιμος ρόλος της Ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ο κόσμος ξέρει πως ζούμε σ΄ ένα βάρβαρο, ανελέητο σύστημα. Θα το πολεμήσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο. Ας προσέξομε μόνο μην οδηγήσουμε σε καινούργια βαριά ήττα την πρωτοπορία του λαού μας, την ηρωική εργατική τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails