Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Πάλι στο Star θα βλέπω Ειδήσεις;


Μα δε μπορώ ρε γαμώτο! 5 λεπτά άντεξα μόνο! Ασφαλιστικό, πάγωμα μισθών, μείωση επιδομάτων, αύξηση ορίων ηλικίας...είναι μακρύς ακόμα ο δρόμος για το Σοσιαλισμό;...Τουλάχιστον στο Star ζούνε σε ένα δικό τους όμορφο παράλληλο σύμπαν.

Διάβαζα πριν λίγες μέρες ένα άρθρο του Πρόντι, πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας με τον κεντροαριστερό συνασπισμό (αν και κεντροδεξιός αυτός!). Μιλούσε για την αποτυχία των Κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατικών Κυβερνήσεων στην Ευρώπη και καταδίκαζε την πολιτική του Ρεφορμισμού. Μάλιστα, ασκούσε κριτική όχι μόνο στις δικές του αποτυχίες αλλά και σε αυτές του Μπλερ στη Βρετανία. Βέβαια κατόπιν εορτής όλοι μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε. Το γεγονός είναι πάντως ότι το ολίσθημα των 'προοδευτικών κομμάτων προς οικονομικά φιλελεύθερες θέσεις ειδικά στην οικονομία είναι υπαρκτό. Ειδικά όταν βρίσκουν τα δύσκολα - καλή ώρα - η επιλογή της λιτότητας και του 'σφίξιμου του ζωναριού' στο βωμό του μαζέματος της μαύρης τρύπας, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος.

Πως μου ήρθαν όλα αυτά;...

Νομίζω ότι άρχισε να μας τα χαλάει η νέα κυβέρνηση με αυτά που βλέπω. Σόρρυ Γιώργο αλλά εκλεγήκατε για να φέρετε σαρωτικές αλλαγές και πραγματικές μεταρρυθμίσεις Μπαλώματα σε σάπιο σύστημα δεν αλλάζουν κάτι. Ως πότε θα παγώνουμε μισθούς και θα αυξάνουμε τα όρια ηλικίας. Πότε θα γίνουν τολμηρές αλλαγές; Πότε θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, νέες επενδύσεις; Καλά θα κάνει να ρίξει μία ματιά στο άρθρο, να ξέρει τι γίνετε και στα καλύτερα σπίτια.
Και αυτό το καινούργιο είναι η τραμπάλα μεταξύ ΕΕ και αντιδράσεων. Όπως και με το επίδομα, το πάγωμα των μισθών πέρασε πρώτα από το στάδιο του ζυγίσματος των αντιδράσεων. Το πήρανε χαμπάρι; Αμα είναι να το μαζέψουμε λίγο μετά και να φανεί ότι ακούμε και την κοινωνία. ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ. Είστε μία νέα διακυβέρνηση, εκλεγήκατε με χαώδη διαφορά. ΟΦΕΙΛΕΤΕ να δείξετε αποφασιστικότητα και πολιτική πυγμή, μα πάνω απ' όλα ότι υπάρχει πολιτική κατεύθυνση.
Και με ενοχλεί αφάνταστα αυτή η ευρω- δουλοπρέπεια...Ευρωπαίοι Εταίροι και κουραφέξαλα. Ποιος τους έχρισε αυτούς ειδικούς και πεφωτισμένους οικονομολόγους; Άλλωστε αυτοί δεν υποτίθεται ότι πρεσβεύουν μια διαφορετική συντηρητική πολιτική αντίληψη από το ΠΑΣΟΚ (τουλάχιστον από τη βάση του). Για μένα οι εκπρόσωποι της Κομμισιον δεν είναι παρά ένας άλλος Παπαθανασίου, ένας άλλος Αλογοσκούφης, ένας άλλος Χριστοδουλάκης Και γιατί πέσανε από τα σύννεφα με το έλλειμμα; Δηλαδή και αυτοί δεν ελέγξανε 5 χρόνια που δίνανε λεφτά; Μετά την απαράμιλλου κάλους απογραφή δεν είδανε δεν ακούσανε τίποτα; Τώρα πάλι το θυμήθηκαν...
Και πως λένε όχι παροχές; Είναι σοβαροί αυτοί οικονομολόγοι, μη σκίσω τα πτυχία μου. Με μια αγορά με 2,8 φέσι από δάνεια και κάρτες λέτε να μας περισσεύουν; Άμα δεν πάρουμε πως θα δώσουμε δηλαδή...και την τελευταία φορά που κοίταξα δεν φυτρώνουν λεφτά στα δέντρα!
Ο μισθός και η φορολογία, βέβαια, είναι κομμάτια μόνο του παζλ. Διότι, όσες αυξήσεις και να δώσεις 2-3% πάνω από τον πληθωρισμό, άμα οι τιμές των προιόντων αυξάνονται παραπάνω τι νόημα έχει. Αλλά δε βλέπω να κατεβαίνουν οι τιμές, δε βλέπω να χτυπάμε τα καρτέλ. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε....

προπαγανδιστικό σχόλιο 1: Στους ευρωπαϊκούς κύκλους από προτάσεις καλά πάμε. Πρότειναν πολλοί Υπουργοί, αλλά και ο Παπανδρέου, την εφαρμογή του φόρου Τόμπιν (Αμερικανός Νομπελίστας Οικονομολόγος), ο οποίος προβλέπει την φορολόγηση κατά 0,5% στις βραχυπρόθεσμες αγοραπωλησίες συναλλάγματος Παγκοσμίως δηλαδή 690 δις δολάρια ανά έτος. Ή εάν προτιμάτε 1,4% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Από πράξεις να δούμε... Αλλά ας αφήσουμε και τη Δαμανάκη να χαρεί λίγο πρώτα. Από το ΚΚΕ βρέθηκε τελικά Έλληνας επίτροπος στην Ευρώπη...πως τα φέρνει η ζωή!

προπαγανδιστικό σχόλιο 2: Όσων αφορά την εικόνα, στο ΟΑΚΑ απόψε ο Καταλληλότερος Καλά, αυτός δεν είναι ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ; Δεν έχει να μας πει κάτι για τα stage, για το ασφαλιστικό, για το έλλειμμα; Αυτός ήθελε μέχρι χτες να μας κυβερνήσει πάλι....

προπαγανδιστικό σχόλιο 3: Κυριακή σήμερα....αλήθεια εσείς με το DVD σας, ποια εφημερίδα αγοράσατε;

3 σχόλια:

  1. χαχα αυτό με το dvd μ'άρεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραία τα λες!Νομίζω ότι η λύση του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας βασίζεται σε 2 συνιστώσες:
    1.Πλαφόν στις τιμές+συνεχής έλεγχος.
    2.Αύξηση εσόδων της χώρας μας.
    Απλά τα πράγματα...η απορία μου είναι γιατί τα κάνουν δύσκολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως Moglis,εγώ Αλμούνια για πρωθυπουργό δεν ψήφισα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails