Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

OMG και 3 LOL!


Κάντε κλικ στην εικόνα...

10 σχόλια:

  1. μπραβο μας,
    αρκει να μην πιστεψουμε οτι διαθετουμε καλυτερο DNA απο τους υπολοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ελληνικός πολιτισμός (και αναφέρομαι σε αυτόν του π.Χ.) διαθέτει πλούτο και εμείς τον έχουμε ...χε***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φιλε Shine δεν ξέρω όμως έναν τρόπο που θα τον ξανααναδείξει και θα τον κάνει να είναι in...!!!

    Γιατί αν από μικρή ηλικία δεν έχουμε επαφή με αυτόν τον πολιτισμό, μετά είναι αργά...

    Και έχεις δίκιο που αναφέρεσαι στα χρόνια π.Χ.
    Οι διάφορες Εκκλησίες Ε.Π.Ε στα χρόνια μ.Χ κάναν μεγάλο κακό και οπισθοδρόμησαν γενικότερα τον ανθρώπινο πολιτισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλώς ή κακώς, μεγάλωσα κάτω υπό την επιρροή των αρχαίων φιλοσοφικών βιβλίων...
    χέστικα, δεν αρνούμαι να πω ότι την βρίσκω κυριολεκτικά όταν διαβάζω Αριστοτέλη ή Πλάτων. Τιμή μου και καμάρι!

    Αλλά θυμάμαι χαρακτηριστικά στο λύκειο, όταν μιλούσα για τον Πλάτων όλοι με περιφρονούσαν και μου χαρακτήριζαν τους αρχαίους "παιδεραστές"!!! Αλλά ξεχνάνε ότι οι γνώσεις τους αποτέλεσαν τους βασικούς δομικούς λίθους για την εξέλιξη της επιστήμης οι οποίες ακόμα και τώρα αποτελούν.
    Ξεχνάμε ότι οι ξένοι πήραν τα αρχαία συγγράμματα και άνοιξαν τα στραβά τους ενώ εμείς τα "φτύναμε" κυριολεκτικά.
    Και το πιο εντυποσιακό? ...ό,τι είχαν ανακαλύψει αυτοί οι άνθρωποι μέσα σε ~200 χρόνια εμείς...το ανακαλύπτουμε εδώ και 21 αιώνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (συγχύστηκα πάλι) άι στο διάολο όλοι τους.
    Τους ξένους περιμέναμε να μας πουν ότι η ελληνική γλώσσα αποτελεί έναν θησαυρό. Ενώ εμείς την έχουμε γαμήσει. "Μπάτσοι-Γουρούνια-Δολοφόνοι" και καλώς ήρθες μεσαίωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αν στο λύκειο σε περιφρονούσαν, ξέρεις τί θα άκουγες αν τύχαινε και τα λεγες αυτά σε καμιά συνέλευση σε κάποιο αμφιθέατρο μιας σχολής;

    Αν τη γλίτωνες με μερικούς καφέδες, το
    "ουστ παλιοφασίστα" θα ήταν το λιγότερο!

    όλα άσπρο-μαύρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά πλάκα μου κάνεις! Βέβαια,δεν το έχω επιχειρήσει ποτέ να φθάσω το λόγο μου σε αυτό το επίπεδο σε αμφιθέατρο...χαχα! Και η αλήθεια είναι ότι αν μου δινότανε η ευκαιρία αυτή τώρα, θα μου πέταγαν ντομάτες! Δεν περιμένω κάτι διαφορετικό, αλλά και πάλι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η στιγμή, ο τρόπος και το τι θα πεις!...ποτέ δεν ξέρεις ίσως και να με άκουγαν!

    Στα αρχαία συγγράμματα τίθεται το πρόβλημα :"Δεν μπορώ να κατανοήσω το τι λένε" αλλά είναι πραγματικά ναρκωτικό, ιδιαίτερα το βιβλίο "Πλάτων Πολιτεία". Πραγματική έτοιμη, σερβιρισμένη και πολύτιμη γνώση! Ιδιαίτερα όσον αφορά τα πολιτικά, μην ξεχνάμε ότι τότε έγινε ο 1ος λόγος της λέξεως "δημοκρατία" και μην ξεχνάμε, ότι αν θέλεις να λύσεις ένα "πρόβλημα" συλλέγεις όλα τα στοιχεία σου (χωρίς να είσαι προκατειλημμένος) και ξεκινάς από την έναρξη του. Μπορεί να διαβάσει κάποιος πράγματα που δεν συμφωνεί! Δεν είπα ότι και εγώ συμφωνώ απόλυτα με όλα, αλλά ότι και αν λένε και ο τρόπος που τον οποίο τα λένε είναι εκπληκτικός. Θαυμάζεις το στολίδι του νου, και οδεύεις στο συμπέρασμα, πως μία "αθώα" συζήτηση μακρυά από κάθε είδους κομπλεξισμό και προκατάληψη μπορεί να γίνει ...πραγματικά παραγωγική! και να μην καταλήγει σε "κλοτσομπουνίδια"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αν πχ όμως έλεγα..
    "Αυτοί που μελέτησαν προσεκτικά τον τρόπο διακυβέρνησης των ανθρώπων, πρέπει να έχουν πεισθεί ότι πως η τύχη των εθνών εξαρτάται από την εκπαίδευση των νέων." (Αριστοτέλης) (Θεός ο Αριστοτέλης!-μουτσ-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η προκατάληψη κυριολεκτικά σε "σκοτώνει", αν θέλει κάποιος να είναι "προοδευτικός" και θέλει το καλύτερο για αυτόν τον πλανήτη, το μόνον που πρέπει να έχει είναι "αυτιά χωρίς παρωπίδες", ανοιχτός σε κάθε είδους "υπόθεση" ακόμα και αν είναι "εξωπραγματική", μέχρι την οριστικοποίηση αυτής ότι είναι όντως εξωπραγματική ή μη μέσω της ροής του λόγου και χειροπιαστών αποτελεσμάτων.

    Ειδάλλως έρχεται ο σκοταδισμός και ο κανιβαλισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails