Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Και ΝΔ και δεξιά;



Αφού λοιπόν την Κυριακή τελείωσαν οι διαδικασίες της ΝΔ για ανάδειξη του νέου τους αρχηγού, και αφού παρακολούθησα, χωρίς αστεία, τη διαδικασία με αρκετή προσοχή, στοχασμό και τη σοβαρότητα που της άρμοζε, ήρθε πιστεύω η στιγμή να σχολιάσω ορισμένες καταστάσεις και γεγονότα.
Αυτό που με ενοχλεί περισσσότερο σαν νέο, φοιτητή, συνδικαλιστή και βάλτε όποιο άλλο επίθετο θέλετε, είναι η γηπεδοποίηση της πολιτικής, και δε θα το περιορίσω μόνο στο χώρο της ΝΔ.
Το να πιστεύεις πραγματικά σε κάποια ιδανικά και να παλεύεις για αυτά δεν το θεωρώ κατακριτέο, όποια και αν είναι αυτά. Αυτό, όμως, που απομακρύνει τον κόσμο από την πολιτική ( και όχι μόνο την κομματικοποίηση) είναι η απουσία του πολιτικού λόγου και ουσίας, ο ξεφτιλισμός των ιδεολογιών, ταυτόχρονα με την οπαδοποίηση των συνθημάτων, των τσιτάτων, των στρατηγικών...και πάει λέγοντας...

Όσον αφορά, την ίδια διαδικασία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μερικές σκέψεις:
κατρχάς, όσον αφορά όχι την ίδια διαδιακασία αλλά την αντιμετώπιση των ίδιων των πολιτευτών ως προς αυτή, μου θύμισε λίγο το 2004 και το ΠΑΣΟΚ...αλλά πολύ χειρότερα, δυστυχώς.
Για όλους έφταιγαν οι στρατηγικές, οι αποστάτες, η ημερομηνία, τα πρόσωπα που προκάλεσαν...αλλά για τις πολιτικές επιλογές, τις ιδιωτικοποιήσεις, την παντελή απουσία στρατηγικών σχεδιασμών και πλάνου; Αυτά δεν ήταν λάθος; Τα ίδια πρόσωπα και από τις δύο πλευρές, αυτά που ήθελαν να κυβερνήσουν άλλα 4 χρόνια, αλληλοσπαράχθηκαν σαν τα σκυλιά, χωρίς καμία πραγματική ουσία στα λεγόμενα τους. Όλα έγιναν, για τον πληγωμένο νεοδημοκράτη τελικά; Ναι, αλλά δεν είναι μόνο αυτός Έλληνας πολίτης, ρε παιδιά...και στην τελική ένα κόμμα, ειδικά ένα που θέλει να κυβερνήσει, απευθύνεται σε όλο το Λαό....ή κάνω λάθος; Τα ίδια άτομα, που χρεωθήκανε την μεγαλύτερη πολιτική αποτυχία της μεταπολίτευσης έτρεξαν να γατζωθούν ξανά στην εξουσία πίσω από τους 2 επικρατέστερους υποψήφιους, χωρίς ίχνος ντροπής, πολιτικής ευθύνης και αυτοκριτικής...
Όσον αφορά τους υποψηφίους, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει εάν η Ντόρα είναι ψηλή ή γυναίκα, είτε αν ο Σαμαράς με το ρυάκι του τελικά, νίκησε το σύστημα ΠΑΣΟΚ που δεν τον ήθελε...προσωπικά εκνευρίζομαι με το Ρουβά της πολιτικής τον κ. Τίποτα Αβραμόπουλο, που φέρθηκε σα λαγός και ξεπούλησε όπως όλοι περιμέναμε όπου βρήκε καλύτερα, εκνευρίζομαι με τους 'πολιτκούς' - χειροκροτητές που τόσα χρόνια ξεφτίλιζαν το λειτούργημα τους, προσκυνούσαν τον Καταλληλότερο, τα θεωρούσαν όλα σωστα...αλλά όταν αυτός μας τελείωσε δε δίστασαν να τον κατασπαράξουν-και έτσι θα κάνουν και στον επόμενο, εκνευρίζομαι με το ρόλο του βουλευτή-πρόβατο, που δε δικαιούται την προσωπική του άποψη και τη διαφωνία.
Ποτέ δε θεώρησα τον Τσοβόλα ή τον Αρσένη προδότη/ αποστάτη επειδή διαφώνησε πολιτικά με την ηγεσία και είχε το θάρρος όχι μόνο να το πει, αλλά και να αποχωρήσει. Βέβαια, οι ίδιοι δε νομίζω να είχαν ποτέ τη σκέψη να ζητήσουν μετά, όσα ζήτησε και πήρε ο Σαμαράς...
Και βέβαια, κύριε Ψωμιάδη σχετικά με τις δηλώσεις περί τραμπουκισμών και νοθείας...όπως μάθει κανείς στους νέους, έτσι θα λειτουργεί μετά...ακόμα και στο σπίτι του! Ας μην ανακαλύπτουμε κάθε μέρα την Αμερική!

σχόλιο: τα πολιτικα τζάκια από μόνα τους και η κόντρα με αυτα, δεν αποτελούν πανάκεια. Σημασία έχει το όραμα, οι ιδέες και η πράξη...αυτά κρίνουνε. Και θεωρώ διαφορετική την πορεία αλλά και το ρόλο της οικογένειας Παπανδρέου, από αυτή Μητσοτάκη ή Καραμανλή.
Η ιστορία και ο λαός θα κρίνει και το Γιώργο και τη Ντόρα και τον Αντώνη...ο κυρίαρχος Λαός...
σχόλιο 2ο: Η προκλητική για μένα προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ δεν μπορεί παρά να σχολιαστεί...μετά από ευρω-εκλογές αλλά και εθνικές εκλογές...μετά από όσα έχουμε ακούσει για το έλλειμμα και την οικονομική κατάσταση. Αυτό δεν ενόχλησε κανέναν; Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ακόμα και να ματώσει για το θέμα Siemens, δε θα το ξεχάσουμε τόσο εύκολα.
σχόλιο 3ο: Κάποιοι σχολίασαν ότι με την εκλογή Σαμαρά, θα υπάρξουν ξεκάθαρες πολιτικές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα 2 μεγάλα κόμματα, καθώς θεωρείται πιο δεξιος...ΔΙΑΦΩΝΩ...τις διαχωριστικές γραμμές όχι μόνο από την ΝΔ, αλλά και από τη διακυβερνηση Σημίτη θα τις θέσουν οι πολιτικές και οι πολιτικές της κυβέρνησης Παπανδρέου.
σχόλιο 4ο: 780.000 ψήφισαν; χιόνια στο καμπαναριό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails