Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Εικόνες από το μέλλον: 07-12-10


Καμιά φορά αναρωτιέμαι, εάν όλα είναι προδιαγεγραμμένα και η χρονική σειρά των γεγονότων είναι καθορισμένη από πριν: κάποια επέτειος ή κάποιο νομοσχέδιο, φοιτητική πορεία, έκτροπα, επικέντρωση των ΜΜΕ σε αυτά, συζήτηση σε εκπομπές περί Ασύλου...και μετά; Επιστροφή στην καθημερινότητα για τον καθένα μας...μέχρι την επόμενη φορά!

Βλέποντας την εκπομπή της Παναγιωταρέα με τους πρυτάνεις, αναρωτιέμαι γιατί όλοι πέφτουμε κάθε φορά από τα σύννεφα, γιατί κανείς δεν αναλαμβάνει ποτέ το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί; Είναι εύκολες οι τοποθετήσεις μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες, το θέμα είναι τι γίνεται από πίσω...

Οι ίδιοι οι δάσκαλοι μας θεωρώ ότι έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη. Είναι οι ίδιοι που συναλλάσσονται με παρατάξεις, είναι οι ίδιοι που ανέχονται τα φαινόμενα βίας και σήψης είτε γιατί βολεύονται από αυτά είτε γιατί δεν έχουν το κουράγιο να τα αποτρέψουν. Στην πρώτη στραβή όμως αναζητούν από κάποιον άλλο να βγάλει το φίδι από την τρύπα: αστυνομία, εισαγγελείς, υπουργούς....το κακό έχει ήδη γίνει όμως. Και μάλιστα έχει γίνει προτού καν γίνουν τα παραμικρά επεισόδια!

Σε τέτοιες περιστάσεις αποκαλύπτεται το μέγεθος της απολιτικοποίησης και των μηχανισμών στα ελληνικά πανεπιστήμια. Καταρχάς θεωρώ γελοίο από την ΝΔ, να επιζητάει αλλαγές. Ήταν ή όχι, κυβέρνηση μέχρι χτες για 5 χρόνια;...Τα πανεπιστήμια όμως βράζουν καιρό τώρα όχι μόνο για τον Αλέξη και για τα επεισόδια, αλλά για το μέλλον που βλέπουμε και τα αδιέξοδά του. Για τις σχολές που δεν μας αξίζουν, για τη βοήθεια που δεν έχουμε, για τους νόμους που δεν μας εκφράζουν, για την κοινωνία που ο καθένας ονειρεύεται με τον τρόπο του...

Μία πολιτική δύναμη (ΔΑΠ) που έχει εκλογικό ποσοστό, το οποίο θα έβγαζε κυβέρνηση αλλά αδυνατεί να πείσει για τις θέσεις της, λέει κάτι. Ότι από κοντά οι υπόλοιπες παρατάξεις αδυνατούν να εκφράσουν συνολικά και δυναμικά μια δύναμη ανατροπής, λέει κάτι. Όταν έχουμε καθηγητές που συναλλάσσονται με όποια πλευρά τους βολεύει...τα λέει όλα!

Στην πραγματικότητα, όσα μέτρα και να πάρει ο Υπουργός, όσα και να πούμε για το Άσυλο και τους γελοίους εκφραστές του, όλα είναι χωρίς νόημα αν δεν....

ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!!!!

Η σημερινή κυβέρνηση εναντιώθηκε στις πολιτικές της ΝΔ για τα πανεπιστήμια (όχι σίγουρα στο σύνολο τους). Δεν αρκεί η μη εφαρμογή τους. Όλες οι πλευρές επιζητάμε κάτι καλύτερο...αν και υπάρχουν καθεστωτισμοί, συντηρητισμοί και παρωπίδες ανάμεσα μας, η πλειονότητα των φοιτητών ανεξάρτητα ιδεολογίας και ψήφου, μπορεί να αντιληφθεί το καλύτερο...

Αλλιώς, και πανεπιστημιακή αστυνομία να βάλουνε, και εισαγγελείς να φωνάξουνε και όλους να μας συλλάβουνε...πάντα θα υπάρχει η αφορμή. Και όσο υπάρχει η αφορμή, θα υπάρχουν τα άκρα, και το ένα θα δικαιολογεί πάντα την ύπαρξη του άλλου!

Προπαγανδιστικό σχόλιο: οι μεγαλόσπουδοι καθηγητές μας, αναρωτιούνται πάντα για το άσυλο, συγκρίνουν με το εξωτερικό και μας υποβιβάζουν συνέχεια...δε θέλω να ζω με φαντάσματα και δε ξέρω εαν μπορώ να είμαι κ αντικειμενικός.

Δε ξέρω πάντως άλλη χώρα Ευρωπαική ή μη, όπου τανκ πάτησε φοιτητές σε πολυτεχνείο. Οι ίδιοι μεγαλόσχημοι πνευματικοί μας δάσκαλοι, μου θυμίζουν τον προηγούμενο αρχιεπίσκοπο (χωρίς να θέλω να φανώ ασεβής)...πάντα την ώρα της κρίσης είναι χαμένοι στην σημαντική τους κερδοφόρα έρευνα. Γιατί να ασχοληθούν μαζί μας; μάλλον για αυτό στέλνουν τους βοηθούς τους να διδάξουν...ελάχιστες οι εξαιρέσεις!


4 σχόλια:

  1. στο βιετναμ ή στην κορεα μου φαινεται εχει γινει παρομοιο περιστατικο με τανκ, στο δρομο ομως, οχι σε πανεπιστημιο. δεν ειμαι σιγουρος για τη χωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο άνθρωπος έχει ένα πολύ δυνατό όπλο, την νοημοσύνη, η ανάπτυξη της παράλληλα με την παροχή μίας σωστής παιδείας κάνει τη ζωώδες φύση μας...ανθρώπινη!
    Αν θέλει η πολιτεία να σε σε χτυπήσει κάπου για να σε καταστρέψει ως "άνθρωπο" το μόνον όπλο της είναι ο βιασμός της παιδείας.
    Σκέψου....μα γιατί να βελτιώσουν την παιδεία, πιο θα είναι το συμφέρον τους? ? ?
    Νομίζεις ότι ποτέ θα αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο? χα! Ο καρκίνος, πλέον θεραπεύεται! Η μαλακία στον εγκέφαλο, που την έχουμε όλοι ως θεία κληρονομιά της παιδείας που μας έδωσε το κράτος μας...δεν θεραπεύεται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι όπως λέει ο ποιητής...

    Αν ήξερα ανάγνωση, γραφή
    αν ήταν, αν ήταν το σπαθί δικό μου
    δε θα μου τρώγαν τώρα το ψωμί
    θα αρνιόμουν την κλεψιά για ριζικό μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωραία πάντως τα "λέμε"...δεν μπορείς να πεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails